051 31 23 25

mail ons

Français  On parle Français!

Français  We speak English!

ballon
051 31 23 25 - info@warmeluchtballon.be - Français - Français

In de kijker

De link tussen ballonvaarten Ciers en de Sweertvaegher balllonpraline

Ballonvaarder Gino Ciers en  topchocolatier Jan Verougstraete waren al sinds hun jeugd bevriend toen Gino in 1991 begon met ballonvaren. 
Nele, de vrouw van Gino, en Nadine (+ okt. 2002), de vrouw van Jan kenden elkaar al vanop de schoolbanken en na hun trouw werden beide families hechte vrienden die veel optrokken met elkaar en hun respectievelijke kinderen. Toen Gino’s eerste heteluchtballon ‘San Marino OO-BGC’ aangekocht werd was de familie Verougstraete vele malen de onmisbare balloncrew. 

Op de meeste buitenlandse ballontochten (meetings) reisden ze met ons mee, de wereld rond. Canada (Gatineau), tientallen keren  Frankrijk (Chambley/Lorraine) en Filzmoos (Oostenrijkse Alpen), Albuquerque (USA), Sint-Petersburg (Rusland), Matera en Todi in Italië, alsook vele ballon meetings in Nederland en België... De allerlaatste luchtballon uitstap met Jan was Le Puy-en-Velay in Frankrijk. 

Boezemvriend Jan stierf op 16/12/2022, 20 jaar na zijn vrouw Nadine, op 65 jarige leeftijd. 

Via www.hetventiel.be waren Jan en zijn buddy Gino dikwijls bij elkaar ook toen het zeer moeilijk werd.
Ondanks alle tegenslagen en vroegtijdig verlies van hun ouders blijven de zonen van Jan & Nadine, Sébastien en Benoît nog altijd een hechte vriendenband houden met de familie Ciers en blijven ze trouwe crew bij veel ballontochten.

De oudste dochter Valérie Verougstraete zet samen met haar man het levenswerk van haar vader Jan voort: V chocolatier by Sweertvaegher en zo blijft de ballonpraline genaamd 'Gino' https://v-chocolatier.be/pralines/   een unieke en veel verkochte Belgische praline.

Naar verluid hebben meester chocolatier Jan Verougstraete en ballonvaarder Gino Ciers indertijd heel veel uren tussen pot en pint samen gezeten om deze heerlijkheid 'op punt' te zetten en is ze een blijvend aandenken aan hun lange vriendschap. 

Binnenkort is het opnieuw Pasen, traditioneel de drukste periode van het jaar voor een chocolatier, dus allen daarheen om de lekkerste eitjes van het land te proeven en te kopen... en vergeet niet bij die gelegenheid de enige echte ballonpraline te proeven!

Geplaatst op: 11.03.2024

terug naar overzicht