051 31 23 25

mail ons

Français  On parle Français!

Français  We speak English!

ballon
051 31 23 25 - info@warmeluchtballon.be - Français - Français

Luchtdopen Ciers uit Harelbeke

ballonvaarder Gino Ciers

Luchtballonvaarten Flybird

Ballonteam, Luchtdopen Ciers:
sinds 1991 passagiersvaarten met passie voor het ballonvaren. 

FLYBIRD ballonvaarten en helikopterluchtdopen bv werd opgericht op 14 mei 1991 en is ondertussen uitgegroeid tot een succesvol familiebedrijfje met reeds de tweede generatie aan het roer. Wij beschikken dus reeds over een ruime ervaring en expertise. Wij zijn een door het FOD luchtvaart erkend bedrijf met een machtiging voor luchtarbeid, luchtdopen en publicitaire ballonvaarten nr 475. (BOP 475). In de loop der jaren hadden we reeds meer dan 31 ballons in diverse groottes, met reclame van trouwe sponsors. Van een superkleine "hopper" met zitje aan een ballongasfles tot een reuzengroot vliegend paard.


Oprichter is Gino Ciers, die reeds zijn ganse leven bezeten is door alles wat vliegt; eerst vliegers (kites), dan tegeleide vliegtuigen, op zijn achtiende leerde hij vliegen met sportvliegtuigen (meer dan 250 vlieguren) en sinds 1990 vaart hij met ballons. Inmiddels heeft Gino meer dan 2850 ballonvaarten gemaakt met alle soorten en merken ballons in binnen-en buitenland (België, Nederland, Frankrijk, Canada, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland, Amerika, Rusland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Engeland, enz.). In 2010 en 2016 nam hij samen met schoonzoon Jürgen (tevens ballonvaarder) voor België deel aan het wereldkampioenschap gasballonvaren, de Gordon Bennett gasballonrace. Hij is één van de naar schatting 60 ballonpiloten in de wereld die ook een gasballonvergunning én een nachtvergunning hebben. Ervaring en voldoening zijn onze sleutelwoorden. Wij werken nauw samen met een aantal goede aëronauten (ballonvaarders) die in onze opdracht ballonvaren. Het zijn stuk voor stuk heel ervaren piloten.
Al ons materiaal wordt perfect onderhouden en verzorgd en jaarlijks gecontroleerd door de bevoegde instanties.

Sinds 2021 huizen we in een speciaal op maat nieuw gebouwde loods annex gasvulstation van waaruit wij alles professioneel organiseren, altijd welkom na afspraak op 051 - 312 325.

Zowel onze ballons als onze passagiers zijn degelijk verzekerd ... maar wees gerust: BALLONVAREN IS HELEMAAL NIET GEVAARLIJK en iedereen kan meevaren, van 7 tot 107 jaar!
Contacteer ons gerust, wij staan tot Uw dienst ... als wij niet gaan vliegen zijn (letterlijk)!  051 - 312 325

ballonteam Flybird

Veiligheid en gemoedsrust…

U weet het ongetwijfeld… BALLONVAREN is een van de veiligste
luchtsporten die er bestaan… Wj willen trachten dit zo te houden.

Meer dan wie ook beseffen wij dat een ongeval nooit helemaal uit te sluiten is, en het kan IEDEREEN overkomen, MAAR, het zal Uw (en onze) gemoedsrust zéker ten goede komen als U weet dat onze ballons én piloten beantwoorden aan onderstaande WETTELIJKE verplichtingen waar tegenwoordig door veel piloten niet naar omgekeken wordt… met alle gevolgen van dien als er toch iets zou gebeuren…

U betaalt zuurverdiende centen voor Uw droom, een vlucht met een warmeluchtballon. U verdient dan ook waar voor Uw geld en er bestaan criteria en reglementen waarvan U op de hoogte zou moeten zijn:

  • De firma (of organisatie) waarmee U de luchtdoop meemaakt MOET beschikken over een geldige BOP “machtiging tot luchtarbeid”.  Ons vergunningsnummer FOD Luchtvaart is  n° BOP 475.
  • De firma (of organisatie) moet  een “rechtspersoon” zijn met een handelsregister en een geldig BTW nummer en moet dus ook belastingen en BTW betalen. Flybird is een b.v. (vroeger bvba) sinds 1991 met btw n° BE 0444.125.782, RPR Kortrijk n° 131.607.
  • Geen enkele ballonpiloot, zelfs al kan deze een geldige vergunning voorleggen, mag varen met een ballon met reclame of betalende passagiers, zonder dat hij vaart voor een bedrijf of organisatie die over alle nodige vergunningen hiervoor beschikt en waarvan zowel de ballon als de piloot ingeschreven zijn in de machtiging BOP van deze firma.
  • De “BOP” (Balloon Operations) en het “attest van luchtwaardigheid” moeten geldig zijn. Het luchtvaartuig moet geldig gecontroleerd zijn (ieder jaar of om de 100 vluchten) en volledig in orde.
  • De piloot moet beschikken over een geldige licentie en een geldig radiobewijs (zendvergunning).
  • DE VERZEKERING moet in orde zijn en geldig voor ALLE passagiers in de mand. Veel piloten vervoeren veel meer passagiers dan toegelaten in hun (te kleine) ballonmand en ook meer passagiers dan er verzekerd zijn. De verzekering moet vanzelfsprekend GELDIG zijn en nog niet vervallen.
  • De milieunormen eisen een aangepaste installatie voor het gastanken. Ons bedrijf beschikt reeds sinds 20/8/2001 over een Vlarem 1 goedkeuring voor gastanken in ballonflessen.

Iedere zichzelf respecterende firma zal deze papieren aan U kunnen voorleggen, op eenvoudig verzoek. Wil of kan de piloot al de bovenstaande papieren niet voorleggen dan moet U zich zeker vragen stellen.

Indien de firma (of organisatie) waarbij U een luchtdoop in een warmeluchtballon boekt zich niets aantrekt van bovenstaande veiligheidsnormen en reglementen dan wordt de vlucht door het F.O.D luchtvaart én de verzekeringen als ILLEGAAL beschouwt, met alle gevolgen van dien voor de veiligheid, schadeclaims, enz.

CONCLUSIE: Gezien de veel hogere kosten (vergunning piloten, betere ballons, betere verzekeringen, voldoen aan alle firma verplichtingen, bijhouden administratie en boekhouding, en vooral alleen vliegen binnen de veiligheidsgrenzen en wetten) die wettelijk vergunde ballonvaart bedrijven hebben zijn deze misschien iets duurder maar vooral stukken beter en veiliger.
AAN U DE KEUZE! Wij zorgen er zeker voor dat  uw luchtdoop met een ballon een onvergetelijke ervaring wordt. Een investering voor uw herinneringen, waarvan u lang zal nagenieten!
Ballonvaren is FUN!

ballonvaarder Eddy Degryze uit Kortrijk

BALLONVAARDER EDDY DEGRYZE

Commercieel Piloot
Brevet sinds : 1996
Aantal vaarturen : + 2000
Eddy zit vol ervaring: reeds 27 jaar actief in de ballonsport, eerst als crew/ ballonfanaat en sinds vele jaren ook als piloot. Eddy uit Kortrijk kent de West-Vlaamse regio vanbuiten vanuit de lucht, en weet steeds de passagiers te bekoren met leuke, grappige en opmerkelijke ballonvaart-anekdotes. Eddy's vrouw Annie, dochter Sharon en schoonzoon Frederik zijn ook volop actief in de ballonvaart.

ballonvaarder Stijn Vantieghem Waregem

Ballonvaarder Stijn Vantieghem

Commercieel Piloot
Aantal vaarturen : + 1100
Brevet sinds: 2004
Reeds van jongsaf jaar actief geweest als crew en later vanzelfsprekend ballonpiloot geworden. Ondertussen reeds vele jaren ervaring. Stijn woont in Waregem.

ballonvaarder Bruno Vanwynsberghe

ballonvaarder Bruno Vanwynsberghe

Commercieel Piloot
Aantal vaarturen : + 175
Brevet sinds: 2018
Al een heel leven lang gepassioneerd door luchtballonnen. Enkele jaren geleden met glans geslaagd voor de opleiding tot ballonvaarder, en vliegt nu vol enthousiasme met passagiers.

ballonvaarder Jürgen Dobbelaere Zulte

ballonvaarder jurgen dobbelaere

Commercieel Piloot
Aantal vaarturen : + 1400
Brevet sinds: 2005
Jurgen vliegt met bijna alles dat kan vliegen: startte met zweefvliegtuigen, deed daarna de opleiding om met sportvliegtuigen te vliegen, stuntvluchten, commercieel helikopterpiloot en vliegt ook met luchtballonnen.

Jürgen is getrouwd met Gino's dochter Barbara.

Vloog enkele jaren geleden met een ballon van Poperinge tot in Engeland, en stak reeds de Alpen over met een luchtballon.

ballonvaarder Hendrik Deleu Harelbeke

ballonvaarder hendrik deleu

Commercieel Piloot
Aantal vaarturen : + 800
Brevet sinds: 2010
Geboren in Sint-Niklaas, dé ballonstad van België. Kreeg de smaak te pakken door als 'klein manneke' naar de vele luchtballonnen boven z'n thuisstad te kijken. Hendrik heeft enkele jaren gevolgd bij Ballooning, een ballonvaart bedrijf in het Waasland. Hendrik is getrouwd met Gino's dochter Emilie, en woont in Harelbeke.

Hendrik vloog in 2013 samen met schoonbroer Jürgen de alpen over in een luchtballon.

Terug naar alle informatie