051 31 23 25

mail ons

Français  On parle Français!

Français  We speak English!

ballon
051 31 23 25 - info@warmeluchtballon.be - Français - Français

MediaGALERIJ

Klik op een gallerij om alle foto's of video te bekijken.

Sfeerfoto's van onze ballonvaarten

In deze fotoreeks plaatsten we enkele sfeerfoto's van ballonvluchten van de afgelopen twee jaren.

Klik hier voor meer foto's

Grootste ballonmeeting in Europa

Elke 2 jaar vindt in Frankrijk (in de Lorraine streek) de grootste luchtballon meeting van Europa plaats. Iedere editie stijgen er en 400tal luchtballonnen tesamen op, wat resulteert in kleurrijke taferelen. Deelnemers komen vanover heel de wereld. Ook Luchtdopen Ciers doet steeds met enkele ballonnen mee. Geniet hier van een filmpje dat onze crew Benoît Verougstraete maakte.

 

Klik hier voor meer foto's

Waarmee het allemaal begon: eerste vlucht van onze eerste ballon

Dankzij mijn vriend en eerste crewlid Hans Vercruysse uit Hulste - Harelbeke heb ik een video bemachtigd van de eerste vlucht met mijn eerste luchtballon, waarmee alles begon. Deze video is een prachtig stuk nostalgie waarin ik, Gino Ciers te zien ben met mijn instructeur François Schaut. Een prachtig moment!
De video werd gemaakt op 31 augustus 1991.

De luchtballon kocht ik aan in september 1990. De ballon had kenteken OO-BGC (ballon Gino Ciers) en werd geleverd in de lente van 1991. Hij werd gedoopt door tv vedette Margriet Hermans en Peter Libertus. Meer dan 1000 mensen kwamen kijken naar dit spektakel (in die tijd was een luchtballon uiterst zeldzaam).

Ook enkele bevriende ballonvaarders kwamen die dag samen opstijgen.
Uit het reisdagboek: 31/08/91 - doopvlucht "San Marino" - 19:30 tot 20:20 - Duur 00.50Hr - N-90 - OO-BGC - Hulste tot Wervik.

Met veel plezier kijken we terug naar deze prachtige tijd, die werd gevolgd door vele honderden ballonvaarten die elk op hun beurt prachtige momenten opleverden.

 

Klik hier voor meer foto's

Eerste vlucht van de Vandenabeele luchtballon in 1995

Hierbij een filmpje van de allereerste vlucht van de Vandenabeele luchtballon uit 1995, die tijd waren we pioniers van de ballonvaart in West-Vlaanderen.

"Mijn San Marino OO-Ballon Gino Ciers had een nieuw middenstuk gekregen (bij Libbert) met 2 x reclame Vandenabeele uit Ingelmunster. Mario van Vandenabeele was verwoede filmer en heeft dit filmpje gemaakt... Hij en Chris van Vandenabeele vlogen mee.
Opstijgplaats was waar we nu nog opstijgen, rechtover Culimat. Jacques en Werner waren crew, en Jan Demuzere, met plastron kwam openhouden en kijken. Ballon was N 90 Cameron en heeft zijn allerlaatste vaart met mij gemaakt op 6/4/97..."

Klik hier voor meer foto's

Eerste vlucht van de BMW luchtballon

Hierbij een filmpje van de allereerste vlucht van de prachtige luchtballon van BMW. We vertrokken vanop onze thuisbasis in Hulste en landden in Deerlijk.

Klik hier voor meer foto's

Gordon bennett gasballon race 2010

In 2010 nam ik met mijn schoonzoon Jürgen Dobbelaere deel aan de prestigieuze Gordon Bennett gasballon race. Dit is de oudste luchtvaart-wedstrijd die reeds sinds 1906 gehouden wordt! Het doel van de wedstrijd is simpel: wie het verste vaart is de winnaar. Iedere editie worden er grote afstanden van honderden kilometers afgelegd.

We stegen op in Bristol, Verenigd Koninkrijk, en landden uiteindelijk aan de Franse oostkust, nabij Perpignan. Voor ons een onbeschrijflijk avontuur, waarvan we nog onderstaand filmpje hebben om op terug te blikken.

Van deze race hebben we ook nog onze website beschikbaar: Gordon Bennett team Ciers - Dobbelaere

Klik hier voor meer foto's

demonstratie nieuwe suprabazar luchtballon

Hieronder een filmpje van de eerste demonstratie van de nieuwe SupraBazar luchtballon.

Filmpje werd gemaakt vanuit een telegeleid vliegtuigje.

Klik hier voor meer foto's

helikoptervluchten

Helikoptervluchten met de unieke Bell 407 helikopter:

Klik hier voor meer foto's

het beroep ballonvaarder

Een mooie reportage van Vivaplus over het beroep van ballonvaarder Gino Ciers. Met dank aan NTV TV producties.

Klik hier voor meer foto's

Gaverzicht ballon in Oostenrijk

Hieronder een filmpje van onze ballonvaarten in de Oostenrijkse Alpen met de Gaverzicht luchtballon.

Klik hier voor meer foto's

Nightglow Fizlmoos

De nightglow, ballonballet in het donker op muziek, gefilmd in Filzmoos, editie 2006. Met uitgebreide receptie en hartige hapjes en drankjes. 

Klik hier voor meer foto's

Flying horse filzmoos

Eerste opblazing van het "vliegend paard" voor de aankoop van deze prachtige special door Dhr. Willy Naessens. Toen was de immatriculatie nog G-Horse. Gefilmd te Filzmoos in Oostenrijk, januari 2006. 

Klik hier voor meer foto's

luchtballon evenement west-vlaanderen

Elk jaar organiseren we in Waregem (West-Vlaanderen) de ballonhappening, een groot evenement met tientallen luchtballonnen in alle vormen en kleuren.

Klik hier voor meer foto's

nightglow met luchtballons

Enkele jaren geleden maakten we een mooie 'nightglow' tijdens de ballonhappening op de hippodroom in Waregem: hierbij worden in het donker luchtballonnen opgeblazen, en op de maat van de muziek worden de ballonnen opgelicht met de brander. Een adembenemend effect!

De ballonhappening in Waregem vond jaarlijks plaats vanop de hippodroom, later gevolgd door hetzelfde evenement vanop de terreinen aan het jeugdcentrum in de Zuiderlaan te Waregem.

Klik hier voor meer foto's

Luchtballon fabrikant

Zo bouwen ze een luchtballon van A tot Z, bij de hoofdfabrikant van onze luchtballonnen: Schroëder Fire balloons nabij Trier in Duitsland.

Klik hier voor meer foto's

Promofilmpje ballonvaarten Ciers

Onze crew Wesley Spelier uit Harelbeke maakte volgend bedrijfsfilmpje over Ballonvaarten Ciers:

 

Klik hier voor meer foto's

badeend luchtballon teaser

Onze partner X2O maakte als teaser voor de aankondiging van de nieuwe luchtballon dit filmpje, dat gemaakt werd bij de eerste vlucht van de ballon boven Deinze, bij een vlucht van Kruisem tot Ruiselede.

Klik hier voor meer foto's